Thurston Moore – Demolished Thoughts

Share

 

 

Thurston Moore - Demolished Thoughts

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Is er niet echt. Thurston Moore is mede oprichter van Sonic Youth, een naam die me bekend is, maar de muziek niet.

Dit is ook al het derde solo album van Thurston Moore. De andere albums ken ik (nog) niet. Het album was al min of meer in de vergetelheid geraakt tussen alle andere muziek.

Nu het voor CD-SCORE weer aan de orde kwam blijkt dat onterecht. Sommige namen blijven hangen anderen niet, daar is vast een wetenschap voor op te zetten.

Score: *******

Wat valt er op aan de muziek van Thurston Moore op deze plaat? Eigenlijk niet veel. Het is rustige gitaar muziek, redelijk lange nummers, heel bedaarde zang en een fijne sound.

De stem doet me regelmatig aan Roger Waters (of is het toch David Gilmour in het hoog?) denken, de gitaar muziek af en toe aan de mooie gitaar nummers op kant 2 van Atom Heart Mother en op Animals. Maar dat kan een heel verkeerde indruk geven. Dan moet je bij Pink Floyd ook de oneindig mooie eenvoud en sfeer herkennen in die nummers.

De eenvoud en sfeer spelen hier dus ook een grote rol. Hoe kan je niet opvallen, wel een lekkere sfeer neer zetten en uitblinken in interessante nummers? De sleutel ligt waarschijnlijk bij het luisteren, er is even iets meer aandacht voor nodig om de schoonheid van deze muziek te leren kennen.

Top 40

Niet in de Top 40 te vinden want hit muziek is dit niet. Zet dit eens naast de huidige nummer 1: Major Lazer X DJ Snake Feat. Mø met "Lean On". Dan ga je toch naar een keerzijde Top 40 verlangen?

2011 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2011

 

- Een aardbeving met een kracht van 9,0 op de momentmagnitudeschaal vindt plaats 130 kilometer ten oosten van de Japanse stad Sendai. De daaropvolgende tsunami zorgt voor 15.780 doden, 4122 vermisten en 500.000 daklozen en een schade boven de 200 miljard euro.

- De Nederlandse Spoorwegen krijgen een recordboete van 2 miljoen euro wegens niet voldoen aan prestatieafspraken met het rijk.

- Bram van der Vlugt maakt middels een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal bekend dat hij gestopt is met zijn taak als vaste raadsman van SinterklaasStefan de Walle neemt zijn staf en mijter over.

- De regeringsformatie van België breekt het 'wereldrecord' regeringsvormen

- De planeet Neptunus zal voor het eerst sinds zijn ontdekking in 1846 een volledige omwenteling rondom de zon hebben afgelegd.
Het tweede deel van de film van Harry Potter en de Relieken van de Dood gaat in première.

- De NASA kondigt aan dat het bewijzen heeft gevonden voor vloeibaar water op Mars gedurende warme periodes van het jaar.

- De aarde telt volgens de Verenigde Naties officieel zeven miljard mensen.

 - De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers begint vanaf ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan voor de tweede keer aan een ruimtereis, voor een verblijf van bijna een half jaar in het internationale ruimtestation ISS

 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Adele - Rolling in the deep

- Alexis Jordan - Happiness

- Gotye & Kimbra - Somebody that I used to know

- Martin Solveig & Dragonette - Hello

- Gers Pardoel - Ik neem je mee

- Maroon 5 & Christina Aguilera - Moves like Jagger

- PitbullNe-YoAfrojack & Nayer - Give me everything

- Adele - Set fire to the rain

- Bruno Mars - Grenade

- Adele - Someone like you

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Adele - 21

- Anouk - To get her together

- Coldplay - Mylo xyloto

- Caro Emerald - Deleted scenes from the cutting room floor

- Bruno Mars - Doo-wops & hooligans

- Nick & Simon - Symphonica in Rosso

- Michael Bublé - Christmas

- Guus Meeuwis - Armen open

- Adele - Live at the Royal Albert Hall

- Glennis Grace - One night only

Weergaven: 3

Share
Share