Tom Jones in Ziggo Dome (21-6-2014)

Share

Nog zo'n inhaalconcert. Je leven lang naar muziek luisteren en ontelbare keren betoverd worden door die fantastische stem van Tom Jones. Hoe mooi is het dan dat je ruim 50 jaar later nog naar een optreden van Tom Jones kan.

Op zich wel een mooie timing. In m'n vroege jeugd was hij de zanger van een van die mooie nummers die voorbij kwamen op de radio zonder dat ik veel besef had van artiesten of bands. Later raakte de Top 40 muziek uit beeld en werd het vooral Symphonische Rock wat de aandacht kreeg. Tot je langzaam na jaren weer die stem ontdekt en de conclusie gaat trekken dat die toch wel heel bijzonder is.

Dat gebeurde ook met het album "Spirit In The Room" uit 2012. Deze kwam in onze playlist te staan en zo herontdekten we dat Tom Jones nog steeds mooie muziek maakt. Dat Tom Jones toch ook een deel van de soundtrack van m'n leven is. Daar wilden we, m'n vrouw en ik, dus graag naar toe nu die kans zich aanbood.

Ruben Hein mag het publiek opwarmen. Hij kan geweldig zingen, maar zijn muziek is niet mijn ding. Doe mij maar Tom Jones. Terwijl Ruben Hein wel z'n eigen muziek maakt en het bij Tom Jones toch een Top 40 cover feestje is. Kan je nagaan wat een stem Tom Jones heeft en hoe hij je daarmee weet te raken.

Tom Jones in Ziggo Dome (21-6-2014)
Tom Jones in Ziggo Dome (21-6-2014)

De covers trekken aan ons voorbij en we genieten volop. Gelukkig heeft hij ook ruimte voor het magnefieke "Sex Bomb" op de setlist gemaakt. Dat is wel echt een favoriet. 

"Delilah" is zo'n echo uit m'n vroegste jeugd. Toen al mooi, later pas echt op waarde geschat. Een ongelofelijke kraker op deze avond. Ja, Tom Jones, hoewel al 74 jaar oud, gaat het zingen nog prima af. Dubbel genieten dus.

Tom Jones in Ziggo Dome (21-6-2014)
Tom Jones in Ziggo Dome (21-6-2014)

"Green Grass Of Home" en "It's Not Unusual" maken het nostalgische feest compleet. Verrassend is de seventies song "You Can Leave Your Hat On". Met dit nummer heb ik kennisgemaakt doordat de Jess Roden Band het in 1976 de Top 40 in zong. Ik ben er altijd gek op geweest en de uitvoering van Tom Jones is ook perfect.

Het is een fantastiasche avond, de encore met onder andere de superhit "Kiss" rond de avond in een geweldige sfeer af. Wat een fenomeen is Tom Jones toch, wat mooi dat we deze in onze zak kunnen steken. Super!

Tom Jones Setlist Ziggo Dome, Amsterdam, Netherlands 2014

Bezoeken: 0

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share