Torhout – Werchter (Torhout 1987)

Share

Ik kan niet zeggen dat Torhout 1987 veel indruk heeft gemaakt. Ik was zelfs helemaal vergeten dat ik er geweest was. Pas toen ik tussen wat snuisterijen het toegangskaartje vond (2018) wist ik zeker dat ik wat vage herinneringen aan Torhout 1987 kon toebedelen.

De opener Julian Cope was al een aanwijzing. In die tijd draaide ik de LP " Kilimanjaro" van The Teardrop Explodes met leadzanger Julian Cope namelijk veel. Eigenlijk had die naam op het affiche moeten staan, maar de band was net uit elkaar. Hoe dan ook, ik heb er geen herinneringen aan overgehouden.

The Triffids, The Housemartins en zelfs Iggy Pop hebben geen indruk gemaakt. Echo & the Bunnymen live doet ook geen enkel belletje rinkelen. Pas bij The Pretenders duikt er een vage herinnering op dat ik ze wel ooit eens ergens live gezien heb.

Van de Eurythmics weet ik zeker dat ik daar een keer naar heb staan luisteren op een festival terrein. Dat vond ik tegen mijn verwachting in best goed.

Van Peter Gabriel heb ik veel herinneringen, waaronder één dat we in de regen "Oh Biko" zingen, waarschijnlijk in Torhout. Pas nu kom ik op het idee om voor een festival ook eens Setlist te raadplegen en zie daar.

 
 
Ja, "Solsbury Hill" heeft me live ook eens veel plezier gedaan. Die wordt nu niet meer gespeeld, dus het was waarschijnlijk toen. Ook van "Sledgehammer" begint me weer iets te dagen. En daar is "Biko" als afsluiter. Mooi, maar zo jammer dat het voorbij was, zelfs in de regen.
 
Dankzij het kaartje is er een stukje verleden terug gehaald:
 
Toegangskaartje Torhout 1987
Toegangskaartje Torhout 1987

Weergaven: 51

Share
Share