Unthanks – Last

Share

 

 

Unthanks - Last

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Ik kende de zusjes Unthank helemaal niet, maar de bijzondere klank van de plaat maakte me wel heel nieuwsgierig. En niet voor niets, er zijn al 6 (of 8 als je ruimer kijkt) platen gemaakt waarvan sommigen heel hoge waardering kregen in de Engelse pers.

Het feit dat Rachel and Becky Unthank ook meegewerkt hebben aan "The last Ship" van Sting kan ik helemaal plaatsen. Ze kunnen een heel bijzondere atmosfeer creëren die heel goed past op "The last Ship".

Score: ******* *

Wat is mooi? Waar krijg je een kick van? De Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin en Sting hebben muziek gemaakt die zo mooi is dat je al snel met tranen erbij luistert. Van andere muziek is het meer een kickachtige sensatie waar je energie van krijgt, b.v. Yes, King Crimson of The White Stripes om nog maar wat groten te noemen die de meesten wel kennen.

De muziek van de Untanks is meer de ontroerende schoonheid en een gevoel van eeuwigheid. En dat komt door de zang met piano en strijkers of blazers. Niets nieuws onder de zon, maar dan is het toch de sfeer die er dan hoorbaar wordt die het verschil maakt. Daar gebeurt iets bijzonders en dat kan alleen maar vanuit de zang en de compositie zijn ontstaan. De instrumenten zijn dat niet.

Ik hou normaal gesproken niet van covers, maar als je "Starless" van King Crimson covert dan kies je niet voor platgetreden paden. Hier is dus iets bijzonders aan de gang.

Top 40

Niets, dat was te verwachten.

2011 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2011

 

- Een aardbeving met een kracht van 9,0 op de momentmagnitudeschaal vindt plaats 130 kilometer ten oosten van de Japanse stad Sendai. De daaropvolgende tsunami zorgt voor 15.780 doden, 4122 vermisten en 500.000 daklozen en een schade boven de 200 miljard euro.

- De Nederlandse Spoorwegen krijgen een recordboete van 2 miljoen euro wegens niet voldoen aan prestatieafspraken met het rijk.

- Bram van der Vlugt maakt middels een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal bekend dat hij gestopt is met zijn taak als vaste raadsman van SinterklaasStefan de Walle neemt zijn staf en mijter over.

- De regeringsformatie van België breekt het 'wereldrecord' regeringsvormen

- De planeet Neptunus zal voor het eerst sinds zijn ontdekking in 1846 een volledige omwenteling rondom de zon hebben afgelegd.
Het tweede deel van de film van Harry Potter en de Relieken van de Dood gaat in première.

- De NASA kondigt aan dat het bewijzen heeft gevonden voor vloeibaar water op Mars gedurende warme periodes van het jaar.

- De aarde telt volgens de Verenigde Naties officieel zeven miljard mensen.

 - De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers begint vanaf ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan voor de tweede keer aan een ruimtereis, voor een verblijf van bijna een half jaar in het internationale ruimtestation ISS

 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Adele - Rolling in the deep

- Alexis Jordan - Happiness

- Gotye & Kimbra - Somebody that I used to know

- Martin Solveig & Dragonette - Hello

- Gers Pardoel - Ik neem je mee

- Maroon 5 & Christina Aguilera - Moves like Jagger

- PitbullNe-YoAfrojack & Nayer - Give me everything

- Adele - Set fire to the rain

- Bruno Mars - Grenade

- Adele - Someone like you

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Adele - 21

- Anouk - To get her together

- Coldplay - Mylo xyloto

- Caro Emerald - Deleted scenes from the cutting room floor

- Bruno Mars - Doo-wops & hooligans

- Nick & Simon - Symphonica in Rosso

- Michael Bublé - Christmas

- Guus Meeuwis - Armen open

- Adele - Live at the Royal Albert Hall

- Glennis Grace - One night only

Weergaven: 3

Share
Share