“Draaitafel” Week 49 2015

Share

De week van de CD-SCORE “draaitafel” (49)

Editie 5:

Het is gelukt een flinke beweging in de "draaitafel" voor elkaar te krijgen. Dus ongemakkelijke keuzes te maken. Het hoort er bij.

Het aanbod "nieuw" is relatief klein, mede door de strenge selectie. De kwaliteit is daardoor hoog en de meeste artiesten zijn heel interessant qua achtergrond.

De opvallendste muziek deze week:

 

Alela Diane & Ryan Francesconi - Cold MoonDe sfeervolle muziek van  Alela Diane heeft een eigen geluid door de stem van Alela Diane, maar ook door de sobere begeleiding. Mooie pure muziek waar tekst en muziek samen het verhaal vertellen. Echt om te luisteren dus.

 

Deborah Martin - Eye of the WizardDeborah Martin blijkt al heel lang aan de weg te timmeren met elektronische muziek. Voor mij de eerste vrouw die de aandacht trekt in dit genre. Maar dat kan dus aan mij liggen, want het lijkt er op dat ze al sinds 1991 muziek uitbrengt. Mooie lekker in het gehoor liggende muziek met een interessant verhaal erbij.

Flying Horseman - CIty Same CityHet derde album (2013)van de Flying Horseman, een zeer interessante Belgische band. En er is inmiddels meer. Zeer smaakvolle rock/ psychedelica/ alternatieve muziek. Ik vind het nog lastig om dit te positioneren. Veel variatie en mooie composities.

Rêve Général ‎– Howl"Theater" muziek van Rêve Général, ja inderdaad uit Frankrijk. Verrassend anders dan de "normale" popmuziek. Wellicht wordt er veel duidelijk als de act er bij gevold kan worden. Als muziek ook heel interessant.

 

Nieuwe artiesten deze week:

Anna von Hausswolff: Toch alweer het vierde album van deze Zweedse. Zo'n naam vergeet je niet, dus mag ik aannemen dat ik niet eerder van haar gehoord heb. Een indringende stem en af en toe heftige muziek die recht uit de (soms woeste) natuur lijkt te komen.

Annot Rhül: Het tweede album van deze opmerkelijke persoon. De site opent met: "Annot Rhül is out of cryostasis and returns with a progressive smorgasbord titled “Leviathan”". Zie ook het deel "Old site" voor meer info over deze artiest.

Duke Garwood: Ooit gezien als voorprogramma van Seasick Steve. Hij maakte toen het meeste indruk met zijn bijzondere manier van gitaar spelen (zijn vingers "dansen" over de snaren in plaats van de grepen te "pakken"), maar dus ook door zijn muziek. Zie ook de samenwerking met Mark Lanegan.

Good Weather For An Airstrike: De naam alleen al, maar dus ook een bijzondere start van de "band". En dan alweer 11 platen verder zijn in 6 jaar. Als de muziek het niet doet, dan misschien het verhaal wel?

Nathan Bell: Ook een verhaal, maar ook een heel leven en een man met een mening. Mooie gitaar-singer-songwriter muziek.

Noah Gundersen: Minder "kilometers" dit keer, maar maakt wel indruk met de benoemde beïnvloeding door "existential philosophy".

Sandra van Nieuwland: De zangeres die zoveel indruk maakte in de Voice of Holland. Een prachtige stem, ik hoop dat ze met deze CD ook haar eigen onderscheidende stijl gaat vinden.

Weergaven: 2

Share