Wende Snijders in Paradiso (5-11-2009)

Share

Het optreden van Wende stond in het teken van het uitkomen van het album "No. 9". De eerste zet van Wende in het veroveren van de popmuziek.

M'n vrouw en ik hadden nog niet zo heel lang daarvoor de chanson albums als "Quand Tu Dors" en "Chante!" ontdekt en gingen in volle vaart door met "No. 9". Met bijna direct aansluitend het optreden van Wende in Paradiso, de eerste keer live voor ons.

We hadden niet echt een idee wat te verwachten. Meest logisch leek een variant op de optredens waar ze als zangeres ondersteund werd door een orkest. Dat werd het dus niet, de ambities als popartiest werden onderstreept met een echte band en Wende als frontvrouw.

Wende Snijders in Paradiso (5-11-2009)
Wende Snijders in Paradiso (5-11-2009)

De sfeer is direct uitgelaten. Er zijn kennelijk veel bekenden van Wende in de zaal. Het optreden gaat vliegend van start en Wende krijgt de zaal zo al snel in haar greep.

Helaas is er destijds geen set-list opgemaakt en heb ik nu maar aangegeven wat ik kan vinden of wat ik me duidelijk herinner. Maar dat valt niet mee na 10 jaar (nu juli 2019).

Heel duidelijk staat "Yes, We Can" me bij. Een referentie naar Barac Obama, die toen nog president van de VS was en zelfs de Nobel prijs kreeg in 2009. Het nummer is heerlijk positief en fijn om mee te doen, wat uiteindelijk dan ook volop gebeurt.

Wende Snijders in Paradiso (5-11-2009)
Wende Snijders in Paradiso (5-11-2009)

"Au Suivant" is een link naar het oude repertoire van Wende. De uitvoering met band doet niet onder voor de oude uitvoeringen. De altijd al intense voordacht wordt nu aangevuld met branie en uitbundigheid. Wende is een echte frontvrouw met een band, ze zingt, speelt (een beetje) gitaar of speelt op een klavier. Het geheel visueel onderstrepend met haar verschijning.

"NY Is Passing By" is dan al een favoriet nummer. Wende maakt de beleving nog mooier vanavond. Op de een of andere manier zijn de VS vanavond een soort extra thema. Het zijn in ieder geval de nummers die het meest opvallen.

Ook "Sycamore Tree" ademt dit uit. De verwijzing naar Neverland maakt dit ook aannemelijk. De muziek sluit voor mij in ieder geval naadloos aan bij de reis die m'n vrouw en ik ooit door Californië hebben gemaakt. Een heerlijk nummer en een mooie sfeermaker vanavond.

Van "Break My Heart" is een filmpje te vinden op YouTube. Ik gebruik het hier maar als afsluiter, want de volgorde van de playlist is erg gokken.

Wende Snijders in Paradiso (5-11-2009)
Wende Snijders in Paradiso (5-11-2009)

De eerste keer Wende live als popdiva is in ieder geval in een keer raak. En na afloop komt ze ook nog even CD's signeren. We zijn de trotse bezitter van een "No.9" CD met "Liefs Wende" er in geschreven.  Een heel erg leuke toegift op deze prachtige avond.

 

 

 

 

 

De lang niet complete set-list:

Weergaven: 3

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share