Wende Snijders – No 9

Share

 

 

Wende Snijders - No 9

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Op de vijfde CD van Wende gooit ze het roer om. Van Franstalige chansons naar een pop album. Als zangeres heeft ze dan al bij een grote groep een behoorlijke faam opgebouwd.

Ik schat dat ik ergens in 2007 voor het eerst van haar hoorde via een uitlating van iemand uit mijn volleybal team. Voordat ik Nº9 hoorde was de bewondering dan ook al aanwezig. Bij Nº9 moet ik meteen denken aan "Revolution 9" van de Beatles. En terecht lees ik nu op Wikipedia. De kwaliteit en dus de belofte die Wende inhoudt was voldoende om de CD meteen te kopen en kaartjes voor Paradiso te regelen.

Daar is dus een memorabel concert aan over gebleven. Niet dat de CD nou zo bijzonder leek op dat moment, maar een optreden van Wende is altijd een belevenis.

Score: ******* *

Toch was het een nadeel om voor het eerst een pop CD te maken. De verwachtingen zijn dan heel hoog en in eerste instantie werd dat niet waargemaakt.

Nu 6 jaar later is dat wel anders. Als vooroordelen en verwachtingen het waarnemen niet meer beïnvloeden staat er opeens een heel krachtige plaat met enkele bijzondere nummers.

Een goed voorbeeld is "Wonderful", in eerste instantie komt het wat cliché over, maar inmiddels straalt de schoonheid er van af. Een intiem nummer als "NY is Passing By"maakt diepe indruk, niet alleen door de openhartigheid.

Top 40

"Roses In June" is wel als single uitgebracht, maar heeft dus niets gedaan.

2009 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2009

 

- Inauguratie van Barack Obama, de opvolger van George W. Bush, als 44ste president van de Verenigde Staten.

- Het Italiaans leger grijpt in op een afvallig eiland en herovert het eiland Mal di Ventre. Op het eiland was de republiek Malu Entu uitgeroepen.

- De Postbank gaat geheel op in de ING Bank.

- Vlucht 1951 van Turkish Airlines stort neer vlak voor de landing op Schiphol. Negen van de 135 inzittenden komen om het leven.

- De Koninginnedagviering in Apeldoorn en grote delen van Nederland wordt afgebroken na een mislukte aanslag op de koningin en haar familie.

- Het werk Adolescence van Salvador Dalí wordt gestolen uit het Scheringa Museum voor Realisme

- De schat van Staffordshire wordt ontdekt nabij de stad Lichfield.

- DSB Bank wordt failliet verklaard.

- Release van Windows 7.

- De NASA maakt bekend 90 liter water in vaste vorm te hebben gevonden op de maan.

- De Thalys gaat rijden op het tracé van de Hogesnelheidslijn Schiphol - Antwerpen.

- US Airways-vlucht 1549 maakt een geslaagde noodlanding op de Hudson in New York.

 
 

- As part of the inaugural celebration of US President Barack Obama, an inaugural concert entitled "We Are One" is held at the Lincoln Memorial. Performers include Mary J. BligeGarth BrooksRenée FlemingCaleb GreenJosh GrobanHerbie HancockHeather HeadleyBeyoncé KnowlesBettye Lavette,Pete SeegerShakiraBruce SpringsteenJames TaylorU2 and Stevie Wonder.[8] Several of the songs performed had been used by Obama's presidential campaign.

- Kelly Clarkson breaks record for the biggest jump to number-one on the Billboard Hot 100 when her single "My Life Would Suck Without You" soars from number 97 to number one fueled by 280,000 digital downloads in the first week of release.

- Alison Krauss and Robert Plant win five Grammys for their duet album Raising Sand which also won Album of the Year

- Adele wins two awards including Best New Artist.

- Flo Rida breaks his own record when his single "Right Round" is downloaded 636,000 units in the opening week. His 2008 chart-topper "Low" set the previous record for most downloaded song with 467,000 units sold in the first week of release.

- Susan Boyle's version of the song "I Dreamed a Dream" from the musical Les Misérables on Britain's Got Talent becomes a worldwide sensation, as it is seen over 200 million times on YouTube and other video outlets.

- The U2 360° Tour begins in Barcelona's Camp Nou Stadium in front of a sell out crowd.

- Michael Jackson is entombed at Forest Lawn Memorial Park, Glendale, in a private family ceremony.

- The entire catalogue of The Beatles is re-released as digital remasters with rare pictures, short documentaries, original and newly written liner notes with replicated original UK artwork for the first time since 1987.

 

Weergaven: 21

Share
Share