All Them Witches – 2017 – Sleeping Through the War

Share

 

 

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Tidal:

Spotify:

Muziek

Moderne bluesrock, een mooi voorbeeld dat het nog steeds interessant kan zijn. Vooral interessant als dat uit country stad Nashville komt.
 
Tijdens het optreden in Nijmegen in oktober j.l. hebben we al van "3-5-7" mogen genieten. Een goed voorbeeld van de stijl van de band. De zang van Charles Michael Parks Jr. staat vaak dik in de galm waardoor hij als een soort omroeper gaat klinken. Daaroverheen wat rondgestrooide samenzang. Dit alles stevig ondersteund door net zo losjes geplaatste bas en drum.
 

Dankzij het gebrek aan rockclichés, de ongepolijstheid, ongearticuleerdheid en ook onvoorspelbaarheid weten ze momenten te creëren waar je naar terug gaat verlangen. Een rommeltje of juist een uiting van creativiteit en originaliteit, het hangt er vaak om. Het vormt uiteindelijk de ontdekkingsreis die bij mij naar ontzag en waardering, ja kippenvel, leidt.

De genoemde ingrediënten komen sterk terug op het bijna 10 minuten durende "Guess I'll Go Live On The Internet". Aan de mix wordt nu een stevige scheut blues toegevoegd, onder andere door middel van de mondharmonica. Een nummer wat je 10 minuten lang mee laat kijken in een persoonlijke blik over de schouder. "Guess I'll Go Live On The Internet"

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid..­.
Rock...
Blues­...
Symphonisch­⊗...
Elektronisch.­..
Jazz­⊗...
Zang.­..
Instrumentaal...
Piano­⊗...
Drum, Percussie­...
Akoestische gitaar­...
Bas gitaar­...
Elektrische gitaar..­⊗.
Contrabas­⊗...
Orkest­⊗...
Trompet...
Strijkers...

Weergaven: 2

Share
Share