Bløf in de Philharmonie in Haarlem (6-3-2009)

Share

Voor, toen nog, m'n vriendin en mijzelf had dit concert een extra lading. We hebben samen mooie herinneringen aan een optreden van Bløf in De Meent in Alkmaar (juli 2005), heel aan het begin van onze relatie.

Dit was inmiddels ook de tijd van de "Pickering Sessies" albums van Bløf. Die draaiden we thuis veelvuldig. We wilden dit heel graag live ook meemaken en zo kwamen we in Haarlem uit. De Philharmonie bleek een hele mooie grote schouwburg te zijn met prettige pluche stoelen. Een hele fijne setting dus voor de muziek van Bløf.

Bløf in de Philharmonie in Haarlem (6-3-2009)
Bløf in de Philharmonie in Haarlem (6-3-2009)

Ik wilde vooraf vooral heel graag het geluid van de contrabas horen rollen door de zaal en dat gebeurde ook. Veelvuldig werd de elektrische bas van Peter Slager vervangen door de contrabas. Zo konden we genieten van de mooiste nummers van het album "Oktober", zoals "Oktober", "Eilanden", "Zo Mooi Zo Mooi" en "Van Veraf Was Het Zo Mooi". Het viel me ook op dat, voor een schouwburg, het publiek in Haarlem heel enthousiast was tijdens het optreden.

Ik vond de sfeer sowieso bijzonder daar, de aankleding met de vierkante kubussen opgehangen als een mobiel. De band die vooral rustige nummers speelt. De mooie zaal en natuurlijk de zang van Paskal Jakobsen. Ik vond het allemaal van een heel andere orde. We zijn daarna nog een aantal keer naar een optreden geweest, maar de sfeer van "Oktober" in de Philharmonie blijft uniek.

Bløf heeft z'n plek toen definitief veroverd als superband uit Nederland. Met de muziek van vooral de rustigere nummers en de teksten. De avond werd zo voor ons een hele mooie opvolger van die in De Meent.

Hieronder een indruk van de muziek die in de Philharmonie waarschijnlijk ook gespeeld is aan de hand van een concert 14 dagen later.

Weergaven: 11

Share
Share