De Dijk in Het Park (26-11-2014)

Share

Zo'n 14 jaar na ons, m'n vrouw en ik, eerste De Dijk optreden samen, hopen we weer een heerlijke avond van De Dijk te genieten. Ook deze keer in Hoorn, maar nu in schouwburg Het Park. Het zal inmiddels de 4e of 5e keer zijn.

De Dijk in Het Park (26-11-2014)
De Dijk in Het Park (26-11-2014)

Huub van der Lubbe komt keurig in pak het podium op. Dat was 14 jaar geleden volgens mij niet zo, maar ik kan me vergissen. De band gaat los en de zaal doet zoveel mogelijk met de muziek mee. Wij ook, al maak ik foto's. Iets waar Huub een hekel aan heeft. Ik vang een aantal keer z'n scherpe blik, maar trek me er weinig van aan. Foto's horen erbij.

Het optreden gaat verder en we wachten natuurlijk allemaal op de krakers waarop we lekker mee kunnen dansen. De eerste wordt "Als Ze Er Niet Is". Dat gaat nooit vervelen.

De Dijk in Het Park (26-11-2014)
De Dijk in Het Park (26-11-2014)

Inmiddels is Huub in een T-shirt teruggekomen op het podium. Wat mij betreft een veel betere outfit. Op de een of andere manier komen dan z'n typische dansbewegingen beter uit de verf, qua aanzien dan.

De stemming zit er goed in en "Als Het Golft" kopt de bal nog maar eens voor open doel in. Heerlijk, "golfen' met De Dijk. Onverwoestbaar als aanjager van een zeer goed gevoel. We dansen en zingen samen fijn mee.

De Dijk in Het Park (26-11-2014)
De Dijk in Het Park (26-11-2014)

Als we het dan toch over samen hebben, "Ik Kan het Niet Alleen" mag op zo'n avond niet ontbreken. Ook een waarheid als een koe en goed om er weer eens even bij stil te staan onder het genot van luidkeels meebrullen. De "feel good" De Dijk-muziek is weer ruimschoots aanwezig. Vanavond wordt "Wat Een Vrouw" de uitsmijter voor de eerste encore, nog een ode op de vrouw

Met maar liefst 2 encores worden we echt verwend vanavond. Nog even "Dansen Op Een Vulkaan" en even later naar huis met "Groot Hart". We zijn weer voldaan, zo speciaal als de eerste 2 keer wordt het nooit meer, maar het komt aardig in de buurt.

Weergaven: 8

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share