“DRAAITAFEL” BESPREEKWEEK 12 (2016)

Share

Het Aanbod

Welke muziek vind je deze week onder de wekelijkse aankondiging “"Draaitafel" bespreekweek", wat zijn de overblijvers na selectie van het aanbod?

De week is gedomineerd door een groot aantal albums in de hoek van de ambient muziek uit de stal van Spottedpeccary. Deze week dus een soort special editie.

De Opvallers

Maar welke muziek heeft zich de afgelopen week dan onderscheiden en gemanifesteerd als "hé dat is echt lekker om naar te luisteren?":

Electric Eye - Different SunElectric Eye - Different Sun (2016, Psychedelic Rock):

De Noorse band maakt het mij als luisteraar moeilijk. Het ene moment schieten ze in mijn aandacht omdat ik een heel mooi stukje muziek hoor. Het volgende moment hoor ik niet weer waarom me dat gebeurde. Dat is al een paar weken zo en de teller met de positieve momenten begint door te slaan naar positief.

Aan hun inspiratiebronnen zal het niet liggen: The Black Angels, Wooden Shjips en Pink Floyd in Pompeii. De laatste is een ontzettend mooie DVD welke ik nooit behandeld heb, want ja, is nooit een LP geweest. Echter de DVD van het live optreden is Pompeiï is mee zeer dierbaar. 

De lijn van de genoemde muziek op hun album is terug te horen. Ook hun eigen inbreng in dit kader. Dat is niet altijd even gemakkelijke muziek. Muziek die moet groeien zoals b.v. "Tales from topographic oceans" van Yes. Dat album mag je na 5 keer horen ook nog niet wegdoen omdat het je nog duizelt. Uiteindelijk is er een grote kans dat de schoonheid zich gaat openbaren. In de zin dat het een deel van je leven en onmisbaar wordt.

Kortom, mijn verwachtingen zijn hooggespannen en de muziek verdient het om aandacht te krijgen.

Jon Jenkins and Paul Lackey - ContinuumJon Jenkins and Paul Lackey - Continuum (1995, Ambient):

Een release van ruim 10 jaar geleden welke aan m'n aandacht ontsnapt is.

Nu hij wel langskomt in de shuffle is dat hetgeen wat de muziek nu juist wel doet. In het begin de aandacht om vast te stellen wie deze mooie muziek maakt. Inmiddels is het even checken of de muziek ook bij het album Continuum hoort.

Het ambient label is niet helemaal lading dekkend omdat er ook elementen uit het minder kabbelende genre elektronische muziek in zitten. De combinatie maakt het juist een zo'n mooi geheel.

Weergaven: 3

Share