“DRAAITAFEL” BESPREEKWEEK 15-3-2017

Share

Het Aanbod

Welke muziek vind je deze week onder de wekelijkse aankondiging “"Draaitafel" bespreekweek", wat zijn de overblijvers na selectie van het aanbod?

Waar ik normaal gesproken de grootste moeite heb om de hoeveelheid muziek een beetje beheersbaar te houden heb ik deze keer zomaar een flink gat kunnen slaan in het aanbod voor deze week. Ik vond de lichting van deze week ook niet zo goed, dat moet ik er bij zeggen. Het kan niet altijd feest zijn, maar in het afgelopen anderhalf jaar is me dit op deze schaal nog niet eerder gebeurd.

Nieuw tijdperk?

Begin ik af te stompen, verandert m'n smaak of kan dit gewoon gebeuren? Alle 3 gaan wel in meer of mindere mate op. Wat de beleving betreft heb ik afgelopen zaterdag nog kunnen ervaren dat verzadiging nog niet het geval hoeft te zijn.

We hadden visite waarmee we de impact van goed opgenomen muziek op een heel behoorlijke stereoset bij ons thuis gedeeld hebben. De visite kwam zelf ook met allerlei suggesties om te luisteren en er zijn verrassend veel artiesten en albums langs gekomen die ons onbekend waren, maar wel met zeer veel plezier beluisterd werden.

Iedereen heeft zo zijn eigen bronnen en omgeving waardoor de muziekkeuze beïnvloed wordt. Dat was maar al te duidelijk, heel leuk om mee te maken. De resultaten zullen binnenkort ook meedingen naar een plekje op de "Draaitafel".

Hiermee is het smaakaspect, de zich ontwikkelende voorkeuren voor muziek, ook wel een beetje aangetoond lijkt het. Ook dat staat niet stil. Toch is de klank en hoe het overkomt ook heel belangrijk. Ik krijg steeds meer behoefte om, ook in de trein en als ik aan m'n laptop zit, muziek te horen zoals dat in de huiskamer klinkt.

Koptelefoon

M'n huidige in-ears voldoen in die zin niet meer. Ik denk er sterk over om op een 'echte' koptelefoon over te stappen. De "Beats-boys & -girls" hebben dat beeld op straat in middels acceptabel gemaakt. Dat voorbeeld zie ik dagelijks. De bescherming ervan in een hard-case is ook verkrijgbaar. Wat rest is een goede keuze maken.

De Opvaller(s)

Wat zou ik met die koptelefoon dan beter kunnen beoordelen? Nou, b.v. The Kik met het album "Stad en land". Een staaltje sixties/beatmuziek stijl die z'n weerga niet kent. Prachtig opgenomen en vastgelegd. Mooie teksten en leuke humor. Het beste wat ik tot nu toe van The Kik gehoord heb. Als ik dit luister waan ik me even in m'n allervroegste jeugd. Her-beleef ik die vroege indrukken van de radio in die tijd.

Of All Them Witches met "Sleeping Through The War". Moderne rock, een mooi voorbeeld dat het nog steeds interessant kan zijn.

Vooral door het gebrek aan de veel toegepaste clichés. Ongepolijst en onvoorspelbaar weten ze toch de momenten te creëren waar je naar gaat verlangen. Een rommeltje of juist een uiting van creativiteit, het hangt er vaak om. Het vormt uiteindelijk de ontdekkingsreis die bij mij naar ontzag en waardering, ja kippenvel, leidt. "Guess I'll Go Live On The Internet".

Weergaven: 5

Share