“DRAAITAFEL” BESPREEKWEEK 18-4-2018

Share

Het aanbod

Welke muziek vind je deze week onder de wekelijkse aankondiging "Draaitafel" bespreekweek", wat zijn de overblijvers na selectie van het aanbod?

Het verhaal

De week wordt gedomineerd door geduld of liever het gebrek daar aan. De nieuwe Lumin streamer kan niet snel genoeg komen. De app is al geïnstalleerd en alle muziek is ontsloten. Alleen de connectie met de nieuwe streamer moet nog gemaakt worden.

Zonder ook maar een song in een playlist te hebben kunnen zetten, daar is een connectie met een speler voor nodig, is de overzichtelijkheid en doeltreffendheid van de Lumin app nu al een plezier. Door de zeer uitgebreide instructie voor het gebruik van de app en de functionaliteiten kan ik nu al zeker zijn dat ik muziek kan luisteren zoals ik dat wil. De look and feel van het browsen door de muziek is fijn en gaat zeer snel.

Het omgaan met de geadviseerde Minim UPnP-server software is nog even wennen, maar heeft me al geïnspireerd om de ooit bedachte genres voor onze muziek te herstructureren.

Wat een bak aan informatie stelt Minim ter beschikking en er is een heel uitgebreid en overzichtelijk gebruikersforum. Wat een opluchting en wat lekker om hier nu al vertrouwen in te kunnen hebben.

De opvaller(s)

Maar zijn er dan nog min of meer bekende artiesten geweest die zich afgelopen tijd op de "Draaitafel" onderscheiden hebben en zich gemanifesteerd hebben als "Hé, dat is echt lekker om naar te luisteren!"?

Bløf - Aan:

Een nieuw Bløf album waar ik heel enthousiast over ben is al weer een tijdje geleden. Na de albums 'Oktober' (2008) en "April" (2009) kon ik de aansluiting niet helemaal meer vinden. Wat ik op die albums hoorde vind ik nu weer terug op "Aan". Dan doel ik op de mooie arrangementen, mooie teksten en heel veel sfeer.

Het begint meteen al heel goed met "Zachtjes Zingen". De tekst wordt mooi gedragen door de muziek, met vervreemdende maar toch ook zo beeldende teksten als in de beste nummers van Bløf. Toch klinkt alles anders, maar door de zang van Pascal Jacobs is het toch een typisch Bløf nummer. Een mooi voorbeeld van hoe een diep gekoesterde wens in muziek gevat kan worden.

Met "Ego" is het typische rockbandgeluid van Bløf weer volop aanwezig. Het nummer blinkt uit doordat de tekst weer van de hoogste Bløf kwaliteit is en ik me er toevallig heel goed in kan verplaatsen...

De koek is nog niet op, het hele album straalt vernieuwing uit. "Hierheen" wil ik toch ook nog even noemen. Qua muziek worden hier totaal nieuwe Bløf elementen gebruikt. De bas pompt een zwaar dance ritme en die wordt doorsneden door een fraaie hoge vrouwenstem en de prachtige stem van Pascal Jacobs. Weer een voorbeeld van de geweldige ontwikkeling en creativiteit die Bløf op dit album laat horen.

Alle lof dus voor de kwaliteit van dit nieuwe album. Om heerlijk op mee te zingen, je fantasie te laten gaan over de teksten of puur te genieten van het spel van Bløf en hoe dat geregistreerd is in de studio(s).

Tidal:

Spotify:

Weergaven: 1

Share