“DRAAITAFEL” BESPREEKWEEK 19-8-2016

Share

Het Aanbod

Welke muziek vind je deze week onder de wekelijkse aankondiging “"Draaitafel" bespreekweek", wat zijn de overblijvers na selectie van het aanbod?

De zomer bepaalt nu echt het muzikanten leven door het geven van zoveel mogelijk optredens op zoveel mogelijk festivals. Dat is te merken in het aanbod van het studio werk. De spoeling is dun op dit moment. Wat er nog aan aanbod te vinden is verdwijnt vaak snel weer van de "draaitafel". Slechts het lage aantal van 11 CD's staan er nu nog op.

Dat biedt weer kansen voor muziek die op de een of andere manier niet goed gehoord is, maar zeker ook niet direct aanleiding zijn om gewist te worden. Vaak albums met een wisselende kwaliteit, waardoor de twijfel blijft bestaan. 

Lastig die twijfel CD's. Aan de ene kant wil je die muziek wel aanbevelen, maar er met volle overtuiging iets over schrijven gaat dan niet. En wat is een halve aanbeveling, toch ook een halve afwijzing. Het blijven moment opnames, iets afwijzen wat later toch nog mooi blijkt te worden is vreselijk. Soms groeit muziek daar toch nog bovenuit, dat gebeurt, regelmatig.

Maar helaas ook andersom. Soms ga je anders naar muziek luisteren, of hoor je gewoon niet meer wat je eerder zo mooi vond. Ook dat is niet leuk, maar hé, dan is er nog heel veel mooie muziek om wel van te genieten.

De Opvaller(s)

Maar welke muziek heeft zich de afgelopen week dan wel onderscheiden en gemanifesteerd als "hé dat is echt lekker om naar te luisteren?"

Trigger Code - Fathers And SonsTrigger Code - Fathers And Sons (EP):

Een fijne ontwikkeling voor iemand in mijn positie is dat muziek ook wel gratis gedownload kan worden. Een concept wat Noisetrade nu b.v. hanteert om muziek te promoten. Daar maak ik dankbaar gebruik van om de muziek eenvoudig op de "draaitafel" te krijgen. De muziek van Trigger Code is daar een voorbeeld van.

De band bestaat al 10 jaar in diverse bezettingen, maar draait om de persoon Taylor Sorensen als schrijver. Op de site staat een heel interessant stukje over de achtergronden en de huidige release: "Sorensen’s Trigger Code is poised to come out punching with the release of the "Fathers & Son" EP, eight songs that lay the groundwork for the forthcoming double-album: "Black Mountain/White Lake". "Fathers and Sons", while holding true to the Trigger Code's rock ’n’ roll roots, is a taste of Sorensen’s exploration of traditional Appalachian music and story telling. Both of which are dramatic turns for the Trigger Code. Filtered heavily through Sorensen’s own working experience, the EP introduces listeners to characters and their stories that will be further unveiled on "Black Mountain/White Lake". With its Appalachian roots and with guidance from grammy award-winning producer Andy Hunt, this EP seeks to use those same stories as measure for a generation largely unwilling to test the scales that weighed all who came before them. "Fathers & sons". The vanitas skeleton to narrate and insist on the clout of "Black Mountain/White Lake"."

Rock muziek dus met een verhaal. Heerlijke rock muziek met zeer overtuigende zang van Taylor Sorensen. De inhoud van de teksten wordt zeer goed neergezet en indringend gebracht. Niet zo heftig als Ian Astbury van "The Cult" het kan doen, maar het zou zeker niet misstaan op een Cult album.

Een heerlijke stevige rock plaat zoals ik het heel lang niet meer beleefd heb met nieuwe muziek. Een album om hoog in de verkooplijsten te staan en geprezen te worden door een groot publiek. Om live furore te maken op de grote festivals. Ik krijg de indruk dat dit verre van de realiteit is en ik begrijp dat niet.

Laat het nieuwe album "Black Mountain/White Lake" maar komen, ik ben nu al een fan, en kom dan meteen even langs Amsterdam om het album te promoten. Ik wil er bij zijn.

Weergaven: 9

Share