Gruppo Sportivo in Waerdse Tempel in Heerhugowaard (19-11-2010)

Share

Het werd een fijn weerzien, Gruppo Sportivo in De Waerdse Tempel. Ten eerste omdat de Waerdse Tempel een hele mooie locatie is voor concerten en om de een of andere reden wordt dat maar heel sporadisch benut. Ten tweede omdat de muziek van Gruppo Sportivo inmiddels een bijzondere plek heeft gekregen.

Gek genoeg heeft die emotionele waarde er niet toe geleid dat ik de band vaak live heb gezien.

Dat ligt ook aan de band zelf, want die is vaker heropgericht dan de feniks zelf. Na een kort weerzien tijdens "50 jaar Nederpop" in 2008 wordt dit eigenlijk pas de tweede keer sinds 1979 een volwaardig optreden waar ik bij ben.

Gruppo Sportivo (Hans Vandenburg) in Waerdse Tempel in Heerhugowaard (19-11-2010)
Gruppo Sportivo (Hans Vandenburg) in Waerdse Tempel in Heerhugowaard (19-11-2010)

We zijn met z'n vieren vanavond, m'n vrouw is mee en Hanzel en z'n vriendin zijn er ook bij. Dezelfde Hanzel waarmee ik de Gruppo Sportivo muziek, met name de LP "10 Mistakes", in de jaren 70 ook zo intens beleefd heb.

Het wordt een heerlijk weerzien en we genieten van de muziek. De Grupettes Meike Touw en Josée van Iersel zijn er niet meer bij, maar de Bombitas, Lies Schilp en Inge Bonthond doen het ook prima.

Nummers als "Mission a Paris", "I Shot My Manager", "I Said No", "Lasting Forever", "Rock 'n Roll", "Beep Beep Love", "Disco Really Made It" en "Hey Girl" komen langs en laten het even weer 1979 zijn. M'n vrouw en met name de vriendin van Hanzel staan het met verbazing te aanschouwen, dit kenden ze nog niet van Hanzel en mij.

Hans Vandenburg is geen steek veranderd. Hij gaat ouderwets te keer, zingt goed en heeft nog steeds de lol aan z'n kont hangen.

Je gaat zelfs naar een nieuwe "10 Mistakes" verlangen. Dat is niet gebeurt, maar wel was er opeens weer een nieuw album, "The Secret of Success". De zoveelste wederopstanding van Gruppo Sportivo en het zal niet de laatste zijn.

Weergaven: 7

Share
Share