Joe Jackson at Heineken Music Hall (30-5-2003)

Share

Soms kom je bij een optreden omdat je door je vrienden overgehaald wordt. Niet dat ik Joe Jackson niet goed vind, maar als het op keuzes maken aankomt heb ik een zetje nodig. Misschien mede door het niet zo geslaagde Pinkpop van 1980?

De muziek was tijdens de periode dat ik op kamers was in Alkmaar voldoende voorbij gekomen. Met name "Night And Day" en "Body And Soul" ken ik daardoor heel goed. De reden om te gaan was het verschijnen van "Night And Day II", wat we als een soort comeback ervaarden in die tijd.

Toch mag je van Joe Jackson een stukje kwaliteit verwachten. Er stond dus een goede band op het podium en "Look Sharp" en "Fools In Love" kwamen prima over. "Is She Really Going Out With Him?" is gewoon een prachtig nummer.

Uit m'n herinnering zou ik zeggen dat er ook muziek van "Night And Day II" gespeeld werd, ik kan het alleen niet ontdekken op de setlist.

Het werd in ieder geval een avondje Joe Jackson successen, vooral uit z'n begintijd. Hartstikke leuk, maar het heeft me uiteindelijk niet geïnspireerd om meer Joe Jackson muziek te gaan draaien. Sommige bands zitten er net tegenaan. Joe Jackson is er voor mij zo een.

Weergaven: 4

Share
Share