Mijmertijd! Nina Hagen, ijzingwekkend mooie uithalen!

Share

Nina Hagen heeft 2 van de mooiste nummers ooit op haar naam staan: "Unbeschreiblich Weiblich" en "Naturträne". Nina Hagen Band - Nina Hagen Band

De punk opende de weg voor de bijzondere muziek van Nina Hagen (1978) en de verschijning Nina Hagen kreeg me in haar greep. Als 18 jarige was ik zwaar onder de indruk van haar stem en tegendraadsheid, maar ook van haar verschijning. Dat kon haar "vermomming" niet voorkomen. 

Mijn afkeer van mode werd perfect gevoed door haar idiote verschijningen. Daar zijn nog legio foto's van te vinden. Een poster van haar samen met Herman Brood was het pronkstuk van mijn jongenskamer..... Voor 1 dag. 

Toen ik de dag er na thuis kwam van school had mijn moeder hem weggegooid. Dit was te schandelijk om te tolereren in huis. O, wat was ik boos! 

Hij zag er ongeveer zo uit als het plaatje hieronder, alleen meer geposeerd.

Wat een vrouw, wat een stem, wat een plaat!

 

 

Weergaven: 7

Share

Een gedachte over “Mijmertijd! Nina Hagen, ijzingwekkend mooie uithalen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share