Halfmoon Run in Paradiso (16-02-2016)

Share

Halfmoon Run (en Aidan Knight) in Paradiso 16-02-2016

Sinds het beluisteren van het album "Dark Eyes" van Halfmoon Run kijk ik al uit naar een live versie van deze muziek, een optreden van Halfmoon Run.

"Dark Eyes" is een heel mooi album uit 2012 welke vroeg om een review. Het nieuwe "Sun Leads Me On" heeft niet die verrassing in zich. Ik wacht nog steeds op het moment dat ik deze muziek ook van de buiten categorie ga vinden. De echte klik is er nog niet.

Aidan Knight (3)
Aidan Knight

Zou die live dan wel komen? Het is eerder voorgekomen dat het kwartje pas na een optreden viel. Dat was de grote vraag voor het optreden in Paradiso. De avond begint goed met een kort optreden van Aidan Knight. Het album "Each Other" moet toch nog eens tegen het licht gehouden worden, dus op de "draaitafel" komen. 

 

Uiteindelijk is het dan zo ver Halfmoon Run komt op. Het overwegend jonge publiek gaat direct mee met de muziek. Er is duidelijk een fan-base in Nederland. Voor mij staat het volume van de muziek veel te hard, zo kan ik niet luisteren, de gehoorbescherming moet in. Helaas gaat er dan veel van het geluid verloren en herken ik niet eens het eerste nummer. Halfmoon Run (6)Uiteindelijk lukt dat met "Nerve" wel, goed herkenbaar aan de hoge uithalen. De muziek begint te leven, maar ik ga toch vluchten, het geluidsniveau is niet te harden.

 

Na het optreden van De Staat begin ik te begrijpen dat er iets veranderd is bij Paradiso. Dit is dezelfde muziek installatie als bij De Staat, weer met een soort van bas-lijn boxen liggend op de grond onder het podium. Vreselijk, hoe kunnen die andere mensen gewoon blijven staan?

Ik vlucht naar het tweede balkon, daar kan ik zonder gehoorbescherming luisteren. Balend van de situatie kom ik er niet direct weer in. Dat komt pas weer als ik "Call Me in the Afternoon" en "She Wants to Know" hoor, het publiek zingt ook lekker mee. Van bovenaf is wel mooi te zien hoe de hele zaal mee gaat op de muziek. 

Halfmoon Run (1)De verfijning van de muziek komt naar mijn smaak live niet helemaal tot z'n recht, daar waar het meer op grotere gebaren gebaseerd is, is het heerlijke live muziek. Het wordt toch nog genieten op deze avond en terecht wordt er met "Full Circle" afgesloten. Prachtig. Halfmoon Run heeft veel prachtige nummers. Alleen vraag ik me af wat ik gemist heb, hoe had het in een andere zaal geklonken? De klik met "Sun Leads Me On" moet nog even wachten.

 

Weergaven: 1

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share