Wende in Het Park in Hoorn (17-11-2010)

Share

Een jaar na het concert in Paradiso zien we Wende in de schouwburg in Hoorn. Het optreden is een onderdeel van de najaarstour die eindigt in Carré. De optredens waar later de Carré DVD van uitgekomen is.

Wende in Carré DVD
Wende in Carré DVD

Dit optreden is vooral de "oude" Wende. Dus niet de Wende die popmuziek maakt, maar de chansonnière Wende die theater aan het ontdekken is.

Het is nu (januari 2020) niet meer terug te halen welke muziek er toen gespeeld is. De herinneringen zijn vooral visueel. De zwart/witte kleding, de circusring, de muzikanten in de ring en "figuranten" die op een gegeven moment om de circusring heen staan. Precies wat we op foto's vast hebben kunnen leggen.

Met de muziek van de DVD van Carré erbij herinner me ik wel dat het begon met "Wonderful (Organ)". Dus met het geluid van een oude fiets(?) overgaand in een oud handorgel.

Zo bouwde de avond zich op in en rond de circusring samen met de muzikanten. Heel wonderlijk en apart. Het visuele heeft waarschijnlijk volledig de aandacht opgeëist, want ik kan me werkelijk niet meer herinneren wat er verder gezongen is. 

Wende in Het Park in Hoorn (17-11-2010)
Wende in Het Park in Hoorn (17-11-2010)

Ik moet het doen met de wetenschap dat ik het wel mooi vond, maar dat de verbazing over wat ik gezien had de overhand voerde.

Later hebben we de Carré DVD gekocht en zo in een andere setting het optreden nog eens kunnen zien, al kan je de schouwburg in Hoorn moeilijk vergelijken met Carré.

Het optreden was een bevestiging van de kwaliteiten van Wende als theatermaker en als veelzijdig artiest. Maar vooral als voortreffelijk zangeres waar we nog vaak van genieten.

Heel jammer dat er geen setlist informatie bewaard is gebleven. Dan maar die van de DVD:

Wonderful (Organ)
Slowly
Rip The Ribbon
The Bakery
Hey
As The Lady Walks Along
New York Is Passing By
De Wereld Beweegt
Sycamore Tree
Underneath
Beautiful Son
Hey
Adem Uit
Soft Summer Symphony
The Moon Is Out
Roses In June
Yes We Can
Wonderful
Making Of Wende
Slide Show 2010
Paint A Future Film

Weergaven: 0

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share