De Staat – O

Share

 

 

Staat - O

 

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

De Staat logo

Tidal:

Spotify:

Muziek

Het album "Machinery" was al eens aanleiding om een recensie te schrijven. Het nieuwe album "O" is ook een topper. Het jongstleden bezochte concert in Paradiso was heel indrukwekkend. Het heeft de beleving van "O" versterkt. Waar de nummers daarvoor hier en daar nog onwennig waren en de ruwe randjes nog een onbekend terrein waren, zijn die hobbels nu genomen en ligt er een heel album met klassiekers voor het uitzoeken. Dit is waarlijk een top-album!

Ik ken de teksten niet heel goed, maar het komt op mij over dat allerlei zaken uit het dagelijks leven aangegrepen worden. Dit wordt uitvergroot in een krachtig nummer en tot een groot event gemaakt. Titels als "Get on Screen", "Time Will Get Us Too", "She's with Me" en met name "Peptalk" laten dat al een beetje zien.

In ieder geval werkt het, de nummers staan ieder voor zich en samen maakt het De Staat. Een heerlijk concept om eens flink uit je dak te gaan. Neem "Blues Is Dead", ongemakkelijke titel maar zo'n heerlijk nummer! "Hip hip hooray Blues is dead!"

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid...
Rock­...
Blues⊗­...
Symphonisch­....
Elektronisch.­..
Jazz­....
Zang.­..
Instrumentaal...
Piano­....
Drum­...
Akoestische gitaar­...
Bas gitaar­...
Elektrische gitaar..­⊗.
Contrabas­....
Orkest­....

Weergaven: 4

Share
Share