“DRAAITAFEL” BESPREEKWEEK 1-2-2017

Share

Het Aanbod

Welke muziek vind je deze week onder de wekelijkse aankondiging “"Draaitafel" bespreekweek", wat zijn de overblijvers na beluisteren van het aanbod?

Het is weer zover, de berg is bijna niet te overzien. Er is veel goeie muziek waar ik afscheid van neem. Toch zijn er ruim 30 albums op de "Draaitafel" gebleven.

Er is nu teveel muziek die ik niet goed kan beluisteren. Nog strenger zijn gaat me helpen. Niet leuk als je het gevoel hebt de muziek nog niet voldoende te kennen. Alleen de mooiste muziek gaat het "overleven".

Een welvaartsprobleem, leuk, maar moeilijk. Ik moet toch ook een gewoon werkend en sociaal leven behouden? Was het maar werk.

De Opvaller(s)

Maar welke muziek heeft zich de afgelopen week dan echt onderscheiden en gemanifesteerd als "Hé, dat is echt lekker om naar te luisteren?".

Steve Moore - Cub:

De Belgische horror film "Cub" (2014) is aan me voorbij gegaan. Voor film heb ik geen tijd. Voor luisteren maak ik tijd. En zo kwam ik in de ban van deze opwindende en spannende muziek. Ja, dat was het al voordat ik wist dat het filmmuziek was. 

Steve Moore ken ik van de band Zombi. Ook al iets met horror. Het is dus geen toeval. Met horror heb ik niets, maar de muziek van "Cub" is heel goed. Het lenen van een motiefje van Peter Baumann in het openingsnummer kan ik vergeven. (De "dansende" hoge noot in de tweede helft.) Zeker nu ik weet dat het film/horror muziek is. Dan snap ik dat je dit toepast.

Deze elektronische muziek is opzwepend en dreigend, heel beeldend, ook zonder film. De "sirene" effecten doen het heel goed in combinatie met de zware bassen en "dreunen".

De muziek heeft ook een beetje een "Tubular Bells" karakter door de zich herhalende motiefjes. Niet toevallig denk ik, wel heel goed toegepast.

Mocht je dit heel relaxed opzetten, dan zal dat na beluisteren hiervan niet meer het geval zijn. Zoveel energie en dreiging gaat er van deze muziek uit. Lekker hard aanzetten en genieten.

Weergaven: 4

Share