“DRAAITAFEL” BESPREEKWEEK 24-12-2016

Share

Het Aanbod

Welke muziek vind je deze week onder de wekelijkse aankondiging “"Draaitafel" bespreekweek", wat zijn de overblijvers na selectie van het aanbod?

Daar had ik ook deze week graag een antwoord op willen geven, maar een stevige verkoudheid heeft me de hele week flink dwars gezeten. Zelfs het plezier in het beluisteren van muziek ging daarbij dagen lang verloren.

Muziek luisteren blijkt meer energie te kosten dan je normaal gesproken zou merken. Het is wel een goede modus om snel afscheid te nemen van muziek die op de een of andere manier niet helemaal voegt. De "Draaitafel die-hards" zijn inmiddels wel stuk voor stuk albums die alle mogelijke "testen" hebben doorstaan.

2016

Daarmee is de afsluiting van 2016 anders dan ik me had voorgesteld. Dit is het laatste "Week-bericht" van 2016 omdat de jaarlijkse Top 2000 er aan komt. Het betekent dat de radio vanaf eerste kerstdag tot en met oudjaarsdag middernacht aan zal staan en er geen "Draaitafel-muziek" beluisterd gaat worden.

Het eind van 2016 betekent ook dat de "Draaitafel" een jaar bestaat. In de laatste weken van 2015 is het idee ontstaan en beproefd. Als concept om het luisteren van muziek te structureren, maar ook om mijn luister ervaringen vast te leggen en de muziek waar ik van houd te steunen door er over te publiceren.

Een behoorlijk uit de hand gelopen liefhebberij wat inmiddels voelt als een klein bedrijfje dat ik naast m'n kantoorbaan bestier.  De drang om naar nieuwe muziek te zoeken en die te ontdekken is groot, het plezier van het beluisteren onbeschrijfelijk. Daarbij is het ook een grote beloning als een muzikant of een lezer reageert op een bericht, al is het een simpele "like".

Wat ook energie geeft is de toenemende populariteit en bekendheid van de site. Het aantal bezoekers en de hoeveelheid gelezen pagina's groeit hard. Als dit zo door gaat moet het ooit lukken om een keer een biertje te drinken van de opbrengst van CDSCORE.

Daarbij mogen de bijdragen van "Hanzel" aan CDSCORE niet vergeten worden. Hij heeft een mooi aandeel in het "historie-deel". Wat ik ook leuk vind zijn de recente bijdragen van hem waarbij vanuit een andere hoek naar het genieten van muziek gekeken wordt. De niet onbelangrijke hoek van de manier waarop de muziek hoorbaar gemaakt wordt en alles wat daarbij komt kijken. Hoe luister je naar muziek, wanneer doe je dat, wat bepaalt of je muziek luistert, etc., daar is nog veel over te verhalen.

Top 2000

Het is nog een vaag idee, maar het zou kunnen dat ik tijdens de Top 2000 een soort CDSCORE "live" verslaglegging ga doen. Op de momenten dat er tijd voor is en de muziek daar aanleiding toe geeft. Misschien komen er nog aanvullingen op de "TOPPERS IN DE TOP 2000", zoals ik die vorig jaar gedaan heb. Wie weet.

Voor nu:

 

 

Weergaven: 10

Share