Sting in Ahoy Rotterdam (24-3-1996)

Share

Na al 7 jaar geteerd te hebben op het concert van Sting in de Statenhal, was het wel weer eens tijd om de draad op te pakken.

Hoewel de muziek van Sting niet meer zo m'n leven had beheerst als eerder met "The Dream Of The Blue Turtles" of "...Nothing Like The Sun" zat er, 3 albums verder ("The Soul Cages" (1991), "Ten Summoner's Tales " (1993) en "Mercury Falling "(1996)), wel weer voldoende heel mooi materiaal tussen om een concert te vullen. De verwachtingen waren weer hooggespannen.

De avond begon prima, vooral "If You Love Somebody Set Them Free" maakte indruk. Natuurlijk, dat was de muziek die ik graag weer wilde horen.

Helaas moet ik zeggen dat ik van het concert verder weinig meer echt onthouden heb. Heel duidelijke herinneringen zijn er niet. "Roxanne" kwam al voor de toegift, dat is me wel bijgebleven, maar was in de gespeelde versie geen aanleiding meer voor diepe beleving.

Het was een mooie avond met een hele mooie afsluiter: "Fragile". Ik ben niet ontevreden naar huis gegaan, beslist niet, maar toch maakte de derde keer Sting op mij een stuk minder indruk.

Had ik van tevoren maar geweten dat ik Sting pas weer in 2007 met z'n band The Police zou zien, dan had ik er misschien meer van onthouden. In 2004 staan we bij Ahoy om tot de ontdekking te komen dat Sting ziek is...... Bonus was wel dat we in plaats van het concert in Hotel New York gegeten hebben.

In november van dat jaar, de nieuwe datum voor het concert, moest ik de kaartjes aan een vriendin overdoen. Ik was voor werk in het buitenland. Shit happens.

Weergaven: 18

Share
Share