DRAAITAFEL” BESPREEKWEEK 12-4-2017

Share

Het Aanbod

Welke muziek vind je deze week onder de wekelijkse aankondiging “"Draaitafel" bespreekweek", wat zijn de overblijvers na selectie van het aanbod?

Dat is een vraag die ik vanuit deze luisterweek niet zomaar kan beantwoorden. Na een week met het fantastische live optreden van Sting en een dagje "Mega Platen & CD Beurs" zijn m'n gedachten meer bij LP-rips dan bij de "Draaitafel".

"Mega Platen & CD Beurs" Utrecht 2017
"Mega Platen & CD Beurs" Utrecht 2017

De platenbeurs was een lang gekoesterde wens. Er zijn van die dingen die er maar niet van komen. Door er samen met "Hanzel" naar toe te gaan waren er geen excuses meer, dat scheelt.

 

De beurs

Op naar Utrecht dus. De hal waar we de eerst LP's en CD's tegenkwamen was deels ook door andere handel bezet. Ik was even bang dat het tegen zou vallen. Toen we zover waren om ook de andere hal te inspecteren leek er opeens geen doorkomen meer aan. Ongemerkt gaan de uren aan je voorbij en beginnen de benen zwaar te worden.

Was het een succes? Ja en nee. Ik was niet van plan LP's te kopen, maar kwam er toch met 3 thuis. Heb ik de CD's gevonden die ik zocht, nee, niet een. Het aanbod CD's beslaat zo'n 30% van de de markt en vaak ook nog niet gesorteerd. Dat is geen doen. CD's "bladeren" een stuk minder goed dan LP's. "Hanzel" had meer succes, die heeft een nieuwe collectie LP's van Earth & Fire gekocht.

Doordat "Hanzel" nu in staat is om fantastische LP-rips te maken, zijn de niet op CD uitgebrachte albums opeens weer interessant geworden. De LP's worden dan namelijk streambaar, een onmisbare feature wat mij betreft. Het opzetten, omdraaien en weer afhalen van een LP is niet opeens leuk geworden. Dat vond ik vroeger al teveel gepruts, dat maakt de nostalgie niet goed.

Geef mij maar een rip van een goed schoongemaakte onbeschadigde LP met een hoge bit-rate en sample frequentie. Dat is voor mij het beste wat er op LP-gebied te krijgen is.

Sweet d'Buster ‎– Gigs (1979)
Sweet d'Buster ‎– Gigs (1979)

Inmiddels kan ik dus genieten van onberispelijke LP-kwaliteit van b.v. "Gigs" van Sweet d'Buster.

 

Spin – Spin (1976)
Spin – Spin (1976)

Of nog exotischer het "Spin" album van Spin uit 1976! Ongelofelijk dat het 40 jaar later zo mooi kan klinken!

 

Toch een zeer geslaagde beurs dus. Want een beurs was het, er werden zelfs LP's per opbod geveild. 

LP veiling op de "Mega Platen & CD Beurs" 2017
LP veiling op de "Mega Platen & CD Beurs" 2017

Toch hoef je niet naar de veiling om € 350,- uit te geven voor de eerste LP van Earth & Fire. Of b.v. € 2500,- voor een, voor ons beide, volslagen onbekende LP. Die staan namelijk gewoon in de "schappen".

Volgende week weer een normale "Bespreekweek".

Weergaven: 2

Share