Propaganda – A Secret Wish

Share

 

Propaganda - A Secret Wish

 

 

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Ik heb hier een gemixt beeld bij. Een duidelijk beeld van de tuin achter de boerderij van m'n ouders dat ik de single (Ik weet nu dat dat "Duel (Eye To Eye)" was) hoor en het luisteren van de LP in onze flat in de Huesmolen in Hoorn.

Maar toen had ik de LP dus al aangeschaft. Het lijkt er op dat deze toch via de radio onder m'n aandacht is gekomen. Waarschijnlijk is dit er een met van die zeldzaam goede nummers die bij de eerste keer luisteren al blijven hangen.

Daar kan ik me nog een voorbeeld van bedenken (Alanis Morissette) waarbij het grootste probleem was om er achter te komen van wie de muziek was. 

 

Score: ******* **

Ja, dit is voor mij een echte topper. Het heeft me altijd aan de Nina Hagen band LP van die naam doen denken omdat naast de super mooie nummers de productie van deze Duitse band ook geweldig is.

Ik lees nu pas op Wikipedia dat hier ook Trevor Horn er achter zit en dat verklaart dus veel. De computer doet z'n intrede in het produceren van de popmuziek lees ik ook. Nu zal het uitzonderlijk zijn als dat zonder computer gebeurt.

Nou, de plaat klinkt dus prachtig, computer of niet. Daarnaast zijn nummers als "Dream Within A Dream", "P-Machinery" en "Sorry For Laughing" ook van een bijzondere schoonheid.

Ook de stemmen van Claudia Brücken en Susanne Freytag moeten genoemd worden. Ik weet niet wie van de twee die bijzondere klank heeft, maar hij raakt me zeer.

 

Top 40

"Duel (Eye To Eye)" is dus een grote hit geweest.

 

1985 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1985

 

- In Londen bepaalt het Hooggerechtshof dat een Engelse draagmoeder haar kind, 'baby Cotton', moet afstaan aan het Amerikaanse echtpaar dat het voor een bedrag van 10.000 dollar heeft 'besteld'.

- Voor het eerst sinds 1963 wordt er weer een Elfstedentocht gereden. Dit gebeurt na weken winterweer. De dooi valt echter net in als de tocht wordt verreden.Evert van Benthem wint de wedstrijdtocht.

- In het Brusselse Heizelstadion komen bij het Heizeldrama 39 mensen om het leven bij de finale van de Europa Cup I tussen Liverpool en Juventus, nadat Engelse fans hun vak zijn binnengedrongen. Uiteindelijk wordt beslist om de wedstrijd toch te laten doorgaan. Juventus wint nadat Michel Platini een strafschop binnentrapt.

- De 17-jarige ongeplaatste Duitser Boris Becker is de sensationele winnaar van het tennistoernooi van Wimbledon.

- Het Nederlandse Greenpeaceschip Rainbow Warrior wordt door Frankrijk tot zinken gebracht, waarbij een opvarende wordt gedood.

- In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten wordt het benefietconcert Live Aid gehouden, met een enorme keur aan pop- en rocksterren. Het is georganiseerd door de Ierse popmuzikant Bob Geldofvanwege de hongersnood in Ethiopië en wereldwijd te zien en horen op televisie en radio.

- Franse en Amerikaanse duikers ontdekken het wrak van de Titanic in de buurt van Newfoundland.
De Bende van Nijvel pleegt brutale overvallen op warenhuizen van Delhaize in Overijse en Eigenbrakel. Op 9 november is een Delhaize-filiaal in Aalst aan de beurt. Zoals steeds worden er in koelen bloede mensen vermoord: er zijn in totaal 16 doden bij genoemde overvallen.

 - Als de Amerikaanse filmster Rock Hudson overlijdt aan Aids, maken zijn lijden en dood veel indruk. Het bestaan en de consequenties van de ziekte Aids dringen steeds meer tot de mensen door.

- Michail Gorbatsjov introduceert zijn politiek van perestrojka, herstructurering.

- Wubbo Ockels is de eerste Nederlander in de ruimte.

- Minister Smit-Kroes van Verkeer en Waterstaat verricht in een benzinestation bij Geldrop de eerste PIN-betaling in Nederland.

- In de VS wordt voor het eerst een microbe, die met gentechnieken is 'verbouwd', uitgeprobeerd op een stuk land in de vrije buitenlucht. Dit ondanks grote tegenstand bij milieugroeperingen.

 
 
 

- The South African Broadcasting Corporation bans Stevie Wonder's music in response to Wonder dedicating the Oscar he had won the night before to Nelson Mandela.

- The Live Aid concert takes place in Wembley Stadium, London, UK and Philadelphia, USA. The headlining acts at the latter venue included a Led Zeppelin reunion, the first since their 1980 disbandment.

 

Bestverkochte singles in Nederland:

- USA for Africa - We are the world

- Commodores - Nightshift

- Paul Hardcastle - 19

- Benny Neyman - Waarom fluister ik je naam nog

- Nana Mouskouri - Only love

- Tears for Fears - Shout

- Bruce Springsteen - Dancing in the dark

- Madonna - Into the groove

- Bruce Springsteen - I'm on fire

- Elton John - Nikita

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Bruce Springsteen - Born in the U.S.A.

- Madonna - Like a virgin

- Dire Straits - Brothers in arms

- Sade - Diamond life

- Sting - The dream of the blue turtles

- U2 - The unforgettable fire

- Alison Moyet - Alf

- Tears for Fears - Songs from the big chair

- Talking Heads - Stop making sense

- Phil Collins - No jacket required

Weergaven: 3

Share
Share