“Draaitafel” Week 48 2015

Share

De week van de CD-SCORE “draaitafel” (48)

Editie 4:

Wederom een week met te weinig tijd voor de muziek. Er is een soort kritische grens die ik kan behappen om een goed beeld van een CD te krijgen of er zelfs enthousiast over te worden. Daar zit ik nu boven. Niet alle muziek openbaart zich na een paar keer vluchtig luisteren. Vaak hoor je muziek pas echt als het nieuwtje er van af is. Om te schrappen zal ik toch meer op m'n "gut feeling" af moeten gaan.

Aronora - EscapologyDit album van Aronora lijkt zo'n groei briljantje te zijn. Lekkere progressieve rockmuziek met een vleugje nostalgie naar de grote bands.

Chronotope Project  - Dawn TreaderDe muziek van het Chronotope Project leunt tegen de minimal music aan. De zeker prettige geluiden veranderen langzaam van samenstelling in muziek op een laag tempo. Ook hier hoor ik veel groei potentie.

 

Deborah Martin - Eye of the WizardDeborah Martin dan, muziek uit dezelfde hoek. Iets romantischer van aard, dus meer richting de folkmuziek.  Het achtste album al. Ligt hier weer een stuk onontgonnen terrein?

Green Isac Orchestra - Green Isac OrchstraNog zo een in die hoek, nu van Green Isac Orchestra. Dit komt wat spiritueler over door het gebruik van de Indiase drum, strings en belletjes. Ook op eerste gehoor heel fijne muziek. Nog even afwachten of het bovengemiddeld mooi wordt.

Guy Garvey - Courting the squallLekkere vette muziek van Guy Garvey. Een solo album van de lead zanger van Elbow. Elbow kan mijn aandacht niet vasthouden, maar dit wel. Een album met een uitgesproken mooie productie. Af en toe wel even wennen aan de randjes er van, maar de zang houdt alles bij elkaar.

Half Moon Run - Sun Leads Me OnDe tweede van Half Moon Run. De verwachtingen lagen erg hoog. Te hoog, maar ik merk wel dat ik de muziek er in de shuffle wel telkens uithaal. Dit gaat zeker nog groeien.

Paul Ellis - Moth In FlamesWeer een in het elektronische genre. Daar heb ik toch een zwak voor. Paul Ellis doet niet veel bijzonders, maar doet het wel heel smaakvol. Geen spektakel, maar rustige met zorg opgebouwde nummers. Echt iets voor de klanken genieters zoals ik. Moet iets harder aan staan. Heeft maar liefst 9 voorgangers! Dus bezint eer ge bemint.

Slow Meadow - Slow MeadowNog een variant op de kabbel muziek. Maar nu met de o zo mooie cello in een grote rol. Heel mooie sfeer muziek van Slow Meadow. Geen tempo maar fraaie soundscapes. Dit debuut is een kandidaat voor de eregalerij.

Sonar - Black LightNog een topper: Sonar. Het negende album! Waarom blijft deze muziek zo onder het oppervlak zweven. Dit is echt te mooi om geen groot publiek te vinden. Mooi opgebouwde nummers meest rond een elektrische bas lijn. Geen spectakel, maar verfijnd gecomponeerde nummers. Heel knap!

 

Weergaven: 11

Share